Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Onze oplossingen

Stel hier uw vraag

Binnen 24 uur reactie

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur reactie

Bestel direct uw oplossing

Binnen 24 uur reactie

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Elke vastgoedeigenaar of VVE heeft behoefte aan een goed MJOP. Hiermee kan bepaald worden hoeveel er jaarlijks gereserveerd moet worden en voorkomt men achterstallig onderhoud. Daarnaast is het ook belangrijk voor waardebehoud van uw vastgoed.

Een Duurzaam MJOP (DMJOP) geeft naast het noodzakelijke onderhoud ook inzage in de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld het toepassen van spouwmuurisolatie of het aanbrengen van HR++ glas in combinatie met uitvoering van benodigd onderhoud aan schilderwerk.

Het is van belang om de uitvoering energiebesparende maatregelen in relatie met de meerjaren onderhoudsplanning (Vergroeningsslag) te bekijken. Wanneer er wordt aangesloten bij de “natuurlijke” vervangingsmomenten van de gebouwonderdelen kunnen de maatregelen zo kostenefficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor het combineren van werkzaamheden. Denk hierbij aan de kosten van het plaatsen van steigermateriaal aan de gevel. Als dat gelijktijdig plaatsvindt met de uitvoering van het normale onderhoud kunnen enorme besparingen worden gedaan.

Subsidie

Verenig van Eigenaars kunnen eenmalig subsidie aanvragen en ontvangen voor een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan. Het subsidiebedrag is 75% van de factuur (inclusief BTW), maar niet meer dan het maximum subsidiebedrag. U vindt de subsidiebedragen en voorwaarden hier: Rijksoverheid subsidie Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan.
 

Waarom PBS vastgoed
  • Een gecertificeerde EPA adviseur/ bouwkundige conform de BRL 9500
  • Inspectie op basis van de NEN2767
  • Volledig op de hoogte van de laatste innovaties

Gerelateerde diensten

Voor een passende offerte kunt u contact met ons opnemen