Meerjarenonderhoudsplan Update

Onze oplossingen

Stel hier uw vraag

Binnen 24 uur reactie

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur reactie

Bestel direct uw oplossing

Binnen 24 uur reactie

Het actueel houden van een MJOP (meerjarenonderhoudsplanning) vergroot de bruikbaarheid van de planning op termijn. Na het opstellen van het MJOP gaat u ten slotte onderhoud plegen aan het gebouw. Tevens verouderen gebouwdelen sneller of juist langzamer dan ingeschat. Daarom is het van belang om periodiek het opgestelde MJOP te actualiseren. U weet dan of u bepaalde zaken eerder of juist later aan moet pakken en kunt daarop uw reserves aanpassen.

Hebt u reeds een MJOP (meerjarenonderhoudsplanning) door ons laten maken of door een andere partij dan actualiseren wij die graag voor u. Bij deze actualisatie wordt vastgesteld of de maatregelen adequaat zijn en of het jaar van uitvoering correct is. In de rapportage doen wij voorstellen voor aanpassing van de planning. Wij doen dit in overleg met de opdrachtgever. Het verschuiven van maatregelen in de planning kan noodzakelijk zijn door bijvoorbeeld:

  • Bouwdelen blijken een kortere of juist langere levensduur te hebben, waardoor onderhoudsmaatregelen en dus ook de bedragen in het MJOP verschuiven; de oorzaak hiervan is zeer divers en wordt onder andere veroorzaakt door lokale omstandigheden, gebruik, detaillering, materiaalgebruik, etc.
  • Calamiteiten, waardoor bepaalde activiteiten nieuw in de planning moeten worden opgenomen.
  • Het afstemmen van de maatregelen op de financiële reserves e.d.

Wij adviseren om elke drie jaar een update uit te laten voeren van uw MJOP.

Voor meer informatie neem contact met ons op voor een passende offerte.