ReTwist co-Switch

Koolmonoxidemelder

Stel hier uw vraag

Binnen 24 uur reactie

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur reactie

Bestel direct uw oplossing

Binnen 24 uur reactie

Unieke koolmonoxidemelder met schakelstekker en uiterst nauwkeurige sensor zorgt ervoor dat de cv-ketel uitgeschakeld wordt zodra koolmonoxide vrijkomt. Het voorkomen van stikkingsgevaar door dit giftige gas was nog nooit zo eenvoudig!

De Retwist CO-switch koolmonoxidemelder met schakelstekker is voorzien van een hoogwaardige Figaro® sensor. Deze uiterst betrouwbare sensor detecteert wanneer een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide vrijkomt en schakelt vervolgens de bron (de cv-ketel) uit. Aanwezigen/bewoners worden direct via licht- en geluidsignalen gealarmeerd en zo wordt erger voorkomen.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk, giftig gas. Het is kleurloos, smaakloos en reukloos en daardoor niet zelf waar te nemen – met alle gevolgen van dien! De Retwist CO-switch detecteert het wél en redt daarmee levens.

Hoe ontstaat het?

Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. Elke cv-installatie kan deze onvolledige ontbranding -en daarmee dus het vrijkomen van het giftige gas- veroorzaken.

Montage

De melder wordt geleverd met een montageplaat die eenvoudig aan het plafond of aan de wand te monteren is. Het is ook mogelijk de melder te plaatsen op een centraal- of inbouwdoos. Wij adviseren u om dat Retwist CO-switch in de stookruimte aan het plafond c.q. zo hoog mogelijk te monteren; dit omdat koolmonoxide als onderdeel van een warme gasmix uitgestoten wordt en dus stijgt.

Specificaties
  • Ontwikkeld met een KIWA approval conform de 50291-1:2017
  • Voorzien van CE keurmerk
  • Zogenaamde plug and play oplossing
  • Voorzien van een 230V schakelstekker waar de cv-ketel op wordt aangesloten
Bestellen en leveren

PBS Vastgoed is voor onderstaande marktsegmenten de leverancier en distributeur van de Retwist CO-switch:

  • Woningbouwverenigingen
  • Vereniging van Eigenaars
  • VvE beheerders
  • Institutionele beleggers

Wilt u de koolmonoxidemelder door een gecertificeerde installateur laten plaatsen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Energiezuinig, verwachte levensduur 10 jaar en met 1 van de beste co-sensoren

Onze producten zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland

De ReTwist co-Switch is onafhankelijk en positief getest door de KIWA

PBS Vastgoed

Burg. van Lierplein 67
3134 ZB Vlaardingen
T: 0174 627953
E: info@pbsvastgoed.nl