ReTwist co-Switch

Koolmonoxidemelder

Stel hier uw vraag

Binnen 24 uur reactie

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur reactie

Bestel direct uw oplossing

Binnen 24 uur reactie

De Retwist CO-switch is de enige plug-and-play koolmonoxidemelder die bij detectie van koolmonoxide direct de cv-ketel uitschakelt. Tegelijkertijd waarschuwt het alarmsysteem iedereen in huis door middel van licht- en geluidsignalen.

De melder is eenvoudig te plaatsen in de stookruimte en wordt gevoed vanuit het stopcontact; een batterij is dus niet nodig, zo loop je nooit het risico dat de batterijen leeg zijn of niet op tijd vervangen worden. Bekijk hier de installatievideo.

De CO-switch is een 100% Nederlands product, is energiezuinig en heeft een levensduur van 10 jaar. Daarnaast is de Retwist melder aan te sluiten op alle merken (gasgestookte) cv-ketels, en pelletkachels.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk, giftig gas. Het is kleurloos, smaakloos en reukloos en daardoor niet zelf waar te nemen – met alle gevolgen van dien! De Retwist CO-switch detecteert het wél en redt daarmee levens.

Hoe ontstaat het?

Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. Elke cv-installatie kan deze onvolledige ontbranding -en daarmee dus het vrijkomen van het giftige gas- veroorzaken.

Montage

De melder wordt geleverd met een montageplaat die eenvoudig aan het plafond of aan de wand te monteren is. Het is ook mogelijk de melder te plaatsen op een centraal- of inbouwdoos. Wij adviseren u om dat Retwist CO-switch in de stookruimte aan het plafond c.q. zo hoog mogelijk te monteren; dit omdat koolmonoxide als onderdeel van een warme gasmix uitgestoten wordt en dus stijgt.

Specificaties
  • Ontwikkeld met een KIWA approval conform de 50291-1:2017
  • Voorzien van CE keurmerk
  • Zogenaamde plug and play oplossing
  • Voorzien van een 230V schakelstekker waar de cv-ketel op wordt aangesloten
Bestellen en leveren

PBS Vastgoed is voor onderstaande marktsegmenten de leverancier en distributeur van de Retwist CO-switch:

  • Woningbouwverenigingen
  • Vereniging van Eigenaars
  • VvE beheerders
  • Institutionele beleggers

Wilt u de koolmonoxidemelder door een gecertificeerde installateur laten plaatsen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Energiezuinig, verwachte levensduur 10 jaar en met 1 van de beste co-sensoren

Onze producten zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland

De ReTwist co-Switch is onafhankelijk en positief getest door de KIWA

PBS Vastgoed

Burg. van Lierplein 67
3134 ZB Vlaardingen
T: 0174 627953
E: info@pbsvastgoed.nl